Ο κόσμος της ναυτιλίας βραβεύει την Διευθύντρια του ΙΜΣ-ΙΤΕ, καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη

Το Βραβείο Ευκράντη 2019 για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας απονέμεται στην Τζελίνα Χαρλαύτη, καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθύντρια Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών ‒ Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, επικεφαλής Κέντρου Ναυτιλιακής Ιστορίας ΙΜΣ-ΙΤΕ.

Η Τζελίνα Χαρλαύτη αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα, διεθνώς, ακαδημαϊκά πρόσωπα και μέλη της ευρύτερης ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας. Με τον δημόσιο λόγο της και την ακαδημαϊκή της παρουσία έχει βοηθήσει στην ανάδειξη του ελληνικού ναυτιλιακού παραδείγματος ως μοναδικού σημείου αναφοράς για την παγκόσμια ναυτιλία.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, τιμούν τις ναυτιλιακές προσωπικότητες ή φορείς της χρονιάς, ενώ απονέμονται με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τα βραβεία «Ευκράντη» 2019 απονεμήθηκαν την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, στο Αίθριο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα)

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ, "Ξεχωριστή διάκριση για τη Τζελίνα Χαρλαύτη"

ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, "Οι νικητές των Βραβείων Ευκράντη"