Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΙΜΣ ο τόμος «Ιστορία και Ιστοριογραφία του Νεοελληνικού Θεάτρου», αφιερωμένα στον Θόδωρο Χατζηπανταζή.

Ο τόμος «Ιστορία και Ιστοριογραφία του Νεοελληνικού Θεάτρου» συγκεντρώνει 22 πρωτότυπα άρθρα γύρω από την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, αφιερωμένα στον Θόδωρο Χατζηπανταζή, έναν από τους πρωτοπόρους στην έρευνα και τη μελέτη του συγκεκριμένου επιστημονικού χώρου. Ο τιμώμενος ―σήμερα ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών― συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί με το έργο του νεότερους ερευνητές, δείγματα της δουλειάς των οποίων παρουσιάζονται εδώ. Οι μελέτες τους καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της ιστορικής πορείας του νεοελληνικού θεάτρου, από τα χρόνια της κρητικής Αναγέννησης ως τον 20ό αιώνα, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν μια ποικιλία ειδών και θεμάτων από τα θεατρικά λεξικά, την κριτική και τη σκηνογραφία ως το θέατρο σκιών, την οπερέτα και τον κινηματογράφο. 

Η έκδοση είναι αποτέλεσμα των Πρακτικών του ομότιτλου επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποίησε ο Τομέας Θεατρολογίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών στο Ρέθυμνο, τον Ιούνιο του 2018.

Θα τον βρείτε σε ανοιχτή πρόσβαση εδώ.