Προβολή Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα, παρουσία του σκηνοθέτη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30, θα προβληθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών η ταινία  Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα, παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα με το κοινό.

Η ταινία, παραγωγής 2011, είναι βασισμένη στo ομώνυμο μυθιστόρημα του  Γιώργου Δενδρινού και έχει λάβει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Los Angeles Greek Film Festival και βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Ελληνικός κινηματογράφος-Κινηματογραφικές διασκευές. Θεωρία και πράξη η οποία τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

S GoritsasΟ Σωτήρης Γκορίτσας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και κινηματογράφο στο London International Film School (LIFS) στην Αγγλία. Οι ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ (Κάννες, Τόκιο, Μόντρεαλ, Σικάγο, Αμιέν, Κάιρο), όπου και έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις για το σενάριο και την σκηνοθεσία. Στις μεγάλου μήκους ταινίες του συμπεριλαμβάνονται:  Απ' το χιόνιΒαλκανιζατέρΜπραζιλιέροΠαρέεςΑπ' τα κόκαλα βγαλμένα και Εκεί που ζούμε. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στη μεταφορά βιβλίων στην οθόνη. Το  Βαλκανιζατέρ  σε σενάριο του ίδιου είναι βασισμένο στο βιβλίο του Σάκη Τότλη Ο συνδυασμός Έδεσσα-Ζυρίχη. Η ταινία Απ' τα κόκαλα βγαλμένα βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Δενδρινού σε σενάριο του σκηνοθέτη και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η πολύ πρόσφατή του ταινία Εκεί που ζούμε μεταφέρει στον κινηματογράφο το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρήστου Κυθρεώτη. Ο σκηνοθέτης είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει συμμετάσχει σε επιτροπές κρίσης σεναρίων του Ε.Κ.Κ. και της ΕΡΤ. 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, ΙΤΕ

(Ι. Μελισσηνού και Ν. Φωκά 130, Ρέθυμνο).