Μουσική εκδήλωση στην Κρήτη στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή 2014

Μουσική εκδήλωση στην Κρήτη στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή 2014

"The street value of science: Πόσο πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;"

Στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες η πρωτότυπη μουσική και ταυτόχρονα επιστημονική εκδήλωση «The Street Value of Science».

Με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο ο δρ. Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ερευνητής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια σειρά επιστημονικών θεμάτων αλλά και να θέσει ερωτήματα όπως: πώς συντίθενται τα ηλιακά καύσιμα; Ποιος είναι ο άνθρακας που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον πολιτισμό μας; Γιατί μας απασχολούν τα νανοσωματίδια; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους ερευνητές και πόσα τελικά πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Τον Θανάση Κωνσταντόπουλο συνοδεύει ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, οι «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone». Το συγκρότημα αυτό δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire). Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με μακρά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues και ανάμεσα στα Top-30 group του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ. Στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και τον ίδιο τον Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

Η Μουσική Εκδήλωση στο Ηράκλειο

Η εκδήλωση «The Street Value of Science» θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:00.

Πληροφορίες: ITE, 2810 391900

Η Μουσική εκδήλωση στο Ρέθυμνο

Η εκδήλωση «The Street Value of Science» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στην πόλη του Ρεθύμνου, στην πλατεία Μικρασιατών, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:00.

Πληροφορίες: Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών-ΙΤΕ, 28310-25146

Οι μουσικές εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.