Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών
Βαλένα Παπαδοπούλου

Βαλένα Παπαδοπούλου

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Τομέας Θεατρολογίας

Η Βαλένα Παπαδοπούλου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα «Θεατρικές και Κινηματογραφικές Σπουδές» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Integrated Master), με ειδίκευση στη δραματολογία και την παραστασιολογία. Έχει απασχοληθεί με σύμβαση για επικουρία μελών ΔΕΠ  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2021). Το 2022 έλαβε Υποτροφία Αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διπλωματική της εργασία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει τίτλο: «Ο Πέλος Κατσέλης και το σαιξπηρικό έργο».  

Ενδεικτικές δημοσιεύσεις

Βαρβάρα-Ελένη Παπαδοπούλου, «Η Πρόσληψη του Σοβιετικού Θεάτρου στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου», Σκηνή,  τχ. 11 (2019), σ. 20-80. [https://ejournals.lib.auth.gr/skene/article/view/7868]

Λούτσια Ι., Μποσταντζής Τ., Παπαδοπούλου Β., Παπάζογλου Ε., «Πώς βλέπουμε παραστάσεις αρχαίου δράματος» Έρευνα κοινού παραστάσεων αρχαίου δράματος (Τμήμα Θεάτρου, ΑΠΘ – καλοκαίρι 2022) , The books' journal, τχ. 141 (Απρίλιος 2023), σ. 21-26.