Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών

Διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Κρήτης

Διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Κρήτης

Η πράξη με τίτλο «Διεθνείς Κινηματογραφικές Παραγωγές στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Κρήτης» εκτελείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η ιστορική μελέτη διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, νησί το οποίο έχει υπάρξει προορισμός σημαντικού αριθμού ξένων κινηματογραφιστών και παραγωγών από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως σήμερα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα εξετάζει τους λόγους για τους οποίους προσελκύστηκαν ξένοι παραγωγοί και δημιουργοί στην Κρήτη, το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιήθηκαν και τις συνέπειες της έλευσης των κινηματογραφικών συνεργείων σε επίπεδο τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Παναγιώτα Μήνη

Μέλη ερευνητικής ομάδας:

  • Νίκος Τσαγκαράκης, Διδάκτορας
  • Κατερίνα Κόμη, Υποψήφια Διδάκτορας

Φορέας: Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Διάρκεια  27/01/2020-23/05/2022.  

Σύμφωνα με την υποβληθείσα πρόταση, οι βάσεις δεδομένων που θα προκύψουν από το ερευνητικό πρόγραμμα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Εικόνας, Ήχου και Κίνησης του ΙΜΣ. 

Ερευνητική Ομάδα

Παναγιώτα Μήνη

Παναγιώτα Μήνη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Κινηματογράφου
Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Curriculum vitae
ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β΄»